Nato nel 1993, Jean-Marc si è laureato in filosofia all’Università Jean Moulin Lyon 3 in Francia. È titolare di un Master in Etica, Ecologia e Sviluppo Sostenibile ed è attualmente iscritto al Master Comparative Law, Economics, and Finance presso l’International University College di Torino. Dal 2015 i suoi interessi vertono sul cibo e dei sistemi alimentari con lavori di ricerca sul Movimento SlowFood, sugli approcci olistici al cibo da una prospettiva epistemologica e sui sistemi alimentari urbani come bene comune. Dopo uno stage presso la cattedra UNESCO Alimentazioni del Mondo di Montpellier, trascorre un periodo in una Research & Development Farm negli Stati Uniti (MN) incentrata sull’agricoltura rigenerativa. Attualmente collabora con la piattaforma Eating City e con il Comune di Milano per il progetto Food Wave. 


Born in 1993, Jean-Marc graduated in Philosophy at the University Jean Moulin Lyon 3 in France. He owns a Master’s degree in Ethics, Ecology and Sustainable Development and is currently enrolled in a Master Program in Comparative Law, Economics and Finance at the International University College of Turin. Since 2015 he has focused his attention on food and food systems issues with research works on the SlowFood Movement, the holistic approaches of food from an epistemological perspective, and urban food systems as commons. After an internship at the UNESCO Food Chair in Montpellier, he spent some time in an R&D Farm in Minnesota, United States, learning about regenerative agriculture. He is currently collaborating with the Eating City platform and the Milan municipality for the Food Wave Project.